توجه به هنر کودک چه تاثیری بر بیان افکار و احساسات کودکمان دارد؟

هنر كودک می‌تواند باعث تقويت مهارت‌های او شود.

شادی و لذت برای کودکان، به معنای فرو بردن انگشتان در رنگ و خلق تصاویر زیبا و گوناگون است. تصاویری که در نهایت آن‌ها را به در یخچال وصل می‌کنند یا به دوستانشان هدیه می‌دهند و به این شکل خوشحالی‌شان چندين برابر می‌شود. هنر کودکان ابزاری قدرتمند برای بیان افکار و احساسات و پیاده‌سازی آنچه در ذهن میگذرد، است. کودکان با یادگیری هنر وارد دنیایی بزرگ‌تر و زیباتر می‌شوند و درک عمیق‌تری از دنیای اطرافشان بدست می‌آورند. در این مقاله به انواع هنر کودکانه می‌پردازیم، ابزارهای آن را می‌گوییم، و مروری خواهیم داشت بر ضرورت توجه به هنر کودک و اثر آن بر کودکانمان.

عنواینی که در ادامه به توضیح در مورد آن‌ها می‌پردازیم:

ابزارهای مورد نیاز هنر کودکان

هنر کودکان چه مزایایی دارد؟

تاثیر هنر بر رشد  کودکان

مراحل رشد هنر در کودکان

آموزش هنر به کودکان

انواع هنر کودک

اغلب کودکان هنر را دوست دارند و ساعاتی در روز را مشغول انجام هنرهای مختلف هستند. هنر کودک و نوجوان تنوع بسیار زیادی دارد. طراحی و نقاشی، خمیر بازی و گل‌بازی، هنر كاردستی با كاغذ، کلاژ، دست‌سازه هنری و حتی ساز زدن. این تنوع می‌تواند کودکان با سلایق مختلف را راضی نگه دارد و اگر کودکی یک نوع از هنر را دوست نداشت می‌تواند هنرهای دیگری را امتحان کند و آثار هنری زیبایی را خلق کند.

هنر كودک تنوع بسيار زيادی دارد.
هنر كودک با تنوع بسيار زيادی كه دارد می‌تواند كودكان با سلايق مختلف را راضی نگه‌داشته و برای هر سليقه‌ شگفتانه‌ای داشته باشد.

هنر کودک چه ابزاری نیاز دارد؟

در سنین کودکی بچه‌ها هنرهای متفاوتی را امتحان می‌کنند. برای مثال نقاشی و طراحی را می‌توان با یک کاغذ و مداد شروع کرد. و به مرور مداد رنگی، مداد شمعی، آبرنگ و قلم‌مو، رنگ انگشتی و… نیز در دسترس کودک قرار می‌گیرد تا با ابزارهای مختلف نقاشی آشنا شود و بتواند نقاشی‌های زیبایی که برآمده از ذهن و احساساتش است را خلق کند.

هنر کودکان چه مزایایی دارد؟

هنر براي كودک راهی است برای به آرامش رسیدن. کودک از طریق هنر می‌تواند عواطف و احساساتش را بهتر ابراز کند و در صورتی‌که فعالیت‌های هنری استمرار داشته باشد تاثیر قابل‌مشاهده‌ای بر مهارت‌های کودکان می‌گذارد.

تاثیر هنر بر رشد مهارت‌های کودکان

استمرار هنر تاثیر زیادی بر رشد مهارت‌های کودکان دارد. تقویت مهارت‌های حرکتی، رشد عاطفی اجتماعی، رشد شناختی و رشد کلامی از جمله تاثیرات هنر برای کودکان است. مهارت‌ حرکتی می‌تواند از طریق کشیدن اشکال و کارکردن با قیچی تقویت شود. کودک در طی فعالیت‌های هنری شروع به حرف زدن از عواطف و احساساتش می‌کند، اعتماد به نفس در او شکل می‌گیرد و شروع به برقراری ارتباط با دیگران می‌کند و این صورت رشد عاطفی اجتماعی و رشد کلامی در او تقویت می‌شود. کودک هنگام خلق اثر هنری خود به کاری که می‌خواهد انجام دهد فکر می‌کند، تصمیم می‌گیرد و نتیجه‌گیری می‌کند و کارش را انجام می‌دهد؛ تمام این‌ها رشد شناختی کودک را دربر دارد. این موارد نشان می‌دهد که هنر می‌تواند تاثیر زیادی بر مهارت‌های گوناگون کودکان داشته باشد. علاوه بر این‌ها، هنر کمک زیادی در پرورش خلاقیت کودکان می‌کند.

هنر كودكان كوششی برای بيان افكار، احساسات و تخيلات كودكان است.

مراحل رشد هنر در کودکان

آموختن هر کاری نیاز به گذراندن مراحل گوناگونی دارد. هنر نیز اینگونه است و آثار فاخر هنرمندانی را که مشاهده می‌کنید در پس سال‌ها تجربه‌ بدست آمده است. کودک در ابتدا و در یک سالگی که تازه با هنر آشنا شده است شروع به شناخت اطراف خود می‌کند و با هر وسیله‌ای که در دست داشته باشد روی سطوح گوناگون از کاغذ نقاشی گرفته تا دیوارهای خانه، اقدام به اثرگذاری می‌کند. در حدود ۲تا۴ سالگی کودک به خط خطی کردن می‌پردازد. خط خطی‌هایی که ابتدا نامنظم است ولی به مرور کنترل شده و جهت‌دار می‌شوند. از حدود ۳سالگی کودک به پیدا کردن اشیای معناداری از بین خط‌خطی‌هایش می‌پردازد. اشیایی که فقط خود کودک می‌تواند تشخیصشان بدهد و شباهت کمی با اشیای واقعی دارند. در ادامه و به تدریج، کودک می‌تواند نقاشی‌های معناداری را رسم کند، نقاشی‌هایی که روز به روز و با پیشرفت کودک، به واقعیت نزدیک‌تر می‌شود.

از کودکان در حد توانایی‌هایشان توقع داشته باشیم. باید ویژگی‌های سنی و رشدی کودکمان را بدانیم و همچنین توجه داشته باشیم که توانایی‌های فردی کودکان با هم متفاوت است. ممکن است کودکی در ۳ سالگی توانایی‌ای را داشته باشد که کودک دیگری در ۴ سالگی آن توانایی را کسب می‌کند. برای همین لازم است تا یک نگاه کلی به دوره‌های رشدی داشته باشیم. همچنین توجه داشته باشیم رشد کودکان تدریجی و گام‌به‌گام است. یعنی به مرور توانایی‌هایشان نسبت به قبل افزایش پیدا می‌کند و می‌توان پیشرفت آن‌ها را در فعالیت‌های گوناگون مشاهده کرد.

نمی‌توان يک شبه هنرمند شد.
يادگيری هنر مانند هر آموزش ديگری مراحلی دارد كه كودک با طی كردن آن‌ها به تدريج توانايی‌هايش بيشتر شده و می‌تواند آثار زيباتری خلق كند.

آموزش هنر به کودکان

فعالیت‌های هنری بستری مناسب برای آشنایی کودک با دنیای اطرافش است. هنر کودکان کمک می‌کند تا كودکان بتوانند بهتر عواطف و احساساتشان را شناسایی کنند و آنچه در ذهن دارند را با ابزار متنوع هنری بیان کنند.  با آموزش هنر کودکانه مهارت‌های رشدی کودکان ارتقا پیدا می‌کند، خلاقیت‌شان تقویت می‌شود؛ اعتماد به نفس بیشتری پیدا می‌کنند و زندگی سلامت‌تری خواهند داشت. به همین دلیل در خلاقشو به هنر كودک توجه ويژه‌ای شده و کلاس‌های مختلفی برای كودکان آماده کرده‌ایم تا متناسب با سن و علاقه‌شان بتوانید آن‌ها را تهیه کنید و اوقات به‌یادماندنی‌ای را برای کودکتان رقم بزنید، اوقاتی که کودکتان می‌تواند علاوه بر کسب احساس لذت، خلاقیت خود را نيز پرورش داده و تقویت کند.

مقالات مرتبط

هوش EQ

سه گانه‌ی هوش  قسمت دوم :هوش هیجانی یا EQ هوش هیجانی چیست؟ هوش هیجانی (EQ) به توانایی درک، کنترل و ارزیابی احساسات اشاره دارد. برخی…

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *