تکنیک triz

مقدمه

TRIZ ، که به عنوان تئوری حل مسئله اختراعی شناخته می شود ، تکنیکی است که تیم های پروژه را که در تلاش برای حل یک چالش تجاری گیر افتاده اند ، تقویت می کند. این تکنیک اطلاعات مربوط به پروژه های مشابه گذشته را ارائه می دهد که می تواند به تیم ها کمک کند راهی جدید رو به جلو پیدا کنند .

Triz مخفف عبارت روسی Teoriya Resheniya Izobrototelskikh zadatch  است 

و عبارت انگلیسی و مخفف آن با Teory of Inventive Problem Solving (TIPS) برابر است

آلتشولر که به عنوان پدر نظریه triz  شناخته می شود بیش از دویست هزار سند اختراع ثبت شده (Patent) را مورد بررسی قرار داد تا متوجه شود اختراعات به عنوان مسئله‌های ابداعی (یعنی مسئله هائی که شامل حداقل وضعیتی به نام تناقض هستند) چگونه حل شده‌اند

 

ویژگی های این تکنیک

آلتشولر طی پژوهش های خود دریافت که 40 اصل نوآوری وجود دارد و دریافت که تقریباً هر اختراعی در یکی از 40 دسته قرار دارد. هر یک از آنها منطقه ای است که در آن اختراع و نوآوری صورت گرفته است. آنها شامل مناطقی مانند وزن ، طول و مساحت اشیا متحرک و ساکن ، سرعت جسم ، شدت روشنایی دما ، سهولت کار و سهولت تعمیر هستند.

 

در استفاده عملی ، تیم پروژه درگیر یک چالش می تواند از TRIZ برای تجزیه و تحلیل ماتریسی از چالش های مشابه و راه حل های آنها استفاده کند.

 

هنگام استفاده از TRIZ

TRIZ با این ایده کار می کند که کسی در جایی احتمالاً راه حلی برای چالشی که در حال حاضر با آن روبرو هستید یا چیزی مشابه آن ارائه داده است. اصل راهنمای دیگر این است که تناقضات نباید پذیرفته شوند ، بلکه باید حل شوند.

 

همچنین پاسخی برای کسانی که شش سیگما نوآوری را خفه می کند فراهم می کند. TRIZ نوآوری را تشویق می کند. همانطور که در مقاله ای درباره TRIZ توسط محققان دانشگاه بلگراد و دانشگاه متروپولیتن در صربستان اشاره شد ، همه راه حلهای مربوط به شش سیگما را نمی توان در خود فرآیند یافت.

 

این “توانایی شناسایی متغیرهای کنترل را مهار می کند. در این حالت ، روشی که بتواند مسئله را خارج از مرزهای فرآیند ، مانند TRIZ ، حل کند ، ضروری است »، محققان نوشتند.

 

اساساً ، TRIZ ابزاری پیچیده و موثر برای پاکسازی موانع راه ارائه می دهد.

 

مزایای TRIZ

TRIZ به تیم های پروژه اجازه می دهد تا موضوعی را جهانی کنند و نمونه هایی از نحوه حل چالش های مشابه توسط مردم را پیدا کنند. این کمی شبیه جمله قدیمی است: “نیازی به اختراع مجدد چرخ نیست”. این احتمال وجود دارد که تیم ها مجبور نباشند به تنهایی یک راه حل ایجاد کنند ، زیرا این کار قبلاً انجام شده است. از طرف دیگر ، دانستن ترکیب احتمالی 40 دسته ای که ممکن است در مورد یک موضوع خاص اعمال شوند نیز می تواند ایده های جدیدی ایجاد کند.

 

نحوه کار و مثال TRIZ

TRIZ مشکلات را از حالت خاص به عمومی ترجمه می کند. سپس چالش فعلی را با 40 راه حل مختلف اختراعی مقایسه می کند. این بدان دلیل است که آلتشولر در تحقیقات خود دریافت که:

 

مشکلات و راه حل ها در صنایع و علوم تکرار می شوند.

الگوهای تکامل فنی در صنایع و علوم تکرار می شود.

نوآوری ها از اثرات علمی خارج از حوزه ای که در آن توسعه یافته استفاده کردند.

این همچنین راه حل های بالقوه ای را برای موضوعات ظاهراً متناقض فراهم می کند ، مانند اینکه می خواهید موتور قدرتمندتری سبک تر داشته باشید یا اینکه بخواهید چیزی سریعتر و دقیق تر کار کند.

 

بیشتر مثالها برای TRIZ شامل حل مسائل مهندسی ، مانند اختراع نوع جدیدی از ظرف گرمایش خودكار است كه توسط TRIZ Journal شرح داده شده است یا ایجاد اتوماسیون است كه می تواند از پر كردن همزمان 10 لیوان پلاستیکی بهم پیوسته با رنگ استفاده كند.

مقالات مرتبط

هوش EQ

سه گانه‌ی هوش  قسمت دوم :هوش هیجانی یا EQ هوش هیجانی چیست؟ هوش هیجانی (EQ) به توانایی درک، کنترل و ارزیابی احساسات اشاره دارد. برخی…

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *